Ook andere deelnemers HHB hebben kookboek en werken in de keuken

Door: DitjesenDatjes
11-02-2019

Wekenlang regende het kritiek aan het adres van Maroeska. De Heel Holland Bakt-kandidate zou volgens veel kijkers een professional zijn omdat ze haar eigen kookboek heeft en ook zou ze cateraar zijn. Op Twitter werden de verschrikkelijkste dingen over haar geschreven en werd er vooral gezegd dat de competitie door haar deelname niet meer eerlijk verloopt. Maar nu blijkt dat meer kandidaten van het populaire programma een kook-achtergrond hebben…

Oostenrijks kookboek

In het afgelopen seizoen zitten naast Maroeska al twee kandidaten die koken en bakken voor hun beroep, zo is gewoon online te vinden. Bijvoorbeeld de half-Oostenrijkse Liesbeth Willemars, die al in het begin van het programma afviel, heeft een eigen kookboek dat ze op de dag van de eerste uitzending lanceerde! Er staan hartige gerechten in, maar ook een aantal baksels zoals Apfelstrudel, Berliner Bollen en chocoladetaart. Maar weinig Twitteraars hebben een probleem gemaakt van haar kookachtergrond.

Ook Kim Biemholt is op semi-professionele manier bezig met bakken. De kandidaat lag er al na een paar rondes uit, maar laat op haar website taartjunkie.nl dat ze heel goed weet hoe ze taarten moet maken!

Bakkerij aan boord

Winnares van dit seizoen Anna kookt eveneens voor haar beroep. In Heel Holland Bakt werd vaak genoemd dat ze bij de marine werkt, maar nooit wat ze daar precies doet. Ze staat daar in de keuken! Ze is dus verantwoordelijk voor het koken en bakken, en heeft ook in de bakkerij aan boord gewerkt.

Een aantal Twitteraars had al snel door dat alle kritiek op Maroeska niet terecht was, of dat andere kandidaten ieder geval ook kritiek zouden moeten krijgen.

https://twitter.com/mirandacakir/status/1092148133906341891

 

Meer DenD