Ook andere NPO-ster draagt eigen kledinglijn

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De AVROTROS moet een boete van 10.000 euro betalen omdat Ilja Gort de Mediawet heeft overtreden. Hij had tijdens een uitzending in juni 2018 een shirt aan die hij ook verkoopt via zijn webshop, en dat mag niet. Helaas lijkt het erop dat het Commissariaat voor de Media met twee maten meet.

Jurken en rokken

Er is namelijk nog een NPO-ster die kleding draagt die ze zelf verkoopt, maar bij haar blijft het niet bij één keer. Bijna alle kleding die ze in haar webshop verkoopt, heeft ze gedragen tijdens uitzendingen. Het gaat om Sandra Ysbrandy, tv-kok bij Tijd voor Max. Haar jurken en rokken, geïnspireerd door kleding uit de jaren 40, 50 en 60, zijn bijna allemaal te koop op haar website. Maar daar heeft het Commissariaat voor de Media nog nooit iets van gezegd.

Omroep Max heeft gelukt, want niet alleen de AVROTROS heeft een boete gekregen. Eerder kreeg de VARA een boete van 50.000 euro omdat Yvon Jaspers in een aflevering in De Wereld Draait Door haar servies aanprijsde.

Mediawet

Het Commissariaat heeft in 2018 de publieke omroepen uitgebreid voorgelicht over de handhavingen. De mediawet staat niet toe dat ,,het media-aanbod van de publieke mediadiensten vermijdbare uitingen bevat die onmiskenbaar tot gevolg hebben dat de afname van producten of diensten wordt bevorderd.”

Tags

AVROTROSBOETEMEDIAWETSANDRA YSBRANDYTIJD VOOR MAX

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck