Ook begrip uit cultuursector voor verlengen cultuurlockdown

Door: DitjesDatjes
13-01-2022

De Alliantie van Evenementenbouwers heeft alle begrip voor het feit dat de cultuursector voorlopig nog niet open gaat. Veel belangrijker is dat er een langetermijnstrategie komt, zegt Jolanda Jansen, die spreekt namens de alliantie.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Niemand had verwacht dat wij vooraan zouden staan. Het is meer dan logisch dat eerst sport en onderwijs aan de beurt zijn. Maar dat maakt het niet minder dubbel”, stelt Jansen. Ze vindt, net als veel andere brancheverenigingen in de entertainmentsector, dat het kabinet nu eindelijk stappen moet maken met een heropeningsplan. Het is volgens haar van levensbelang dat evenementen langer van tevoren duidelijkheid krijgen.

De Alliantie van Evenementenbouwers maakte woensdag kennis met de nieuwe minister van Economische Zaken Micky Adriaansens, met wie ook die wens opnieuw is gedeeld.

Het ministerie van Economische Zaken reageerde na het gesprek op de wrange situatie rondom de Vrienden van Amstel LIVE. Het evenement wordt al dagenlang voorbereid, maar kan vanwege de verlenging van de maatregelen niet doorgaan. Zelf de stekker eruit trekken gaat echter niet omdat dan het recht op compensatie vervalt.

Het ministerie noemde de situatie “buitengewoon onwenselijk”. “We proberen steeds om beperkingen op tijd aan te kondigen, maar dit is in de praktijk heel moeilijk gebleken. We zijn ons ervan bewust dat hier een oplossing voor moet komen. Hierover zijn we in overleg met de sector”, aldus een woordvoerder.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD