Ook benieuwd naar het nieuwe decor van OP1?

OP1
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De laatste weken is er flink geoefend door de nieuwe presentatieduo’s, de redactie staat op scherp en de talkshowoorlog kan beginnen. Maar liefst 10 verse presentatoren, van wie de meesten nog jong zijn, gaan vanaf morgen de strijd aan met Eva Jinek.

Een van de zeer ervaren redactieleden Rachel Franse twitterde al een foto van het nieuwe decor van de talkshow. De keuze voor de gesprekstafel is belangrijk. Beau koos eerder voor een Amerikaanse opstelling met een lesenaar voor de presentator, maar dat werkt netzoals een bank (kijk maar naar Ladies Night op Net5) op de Nederlandse tv dus niet.

De tafel van OP1 blijkt ‘vierkant’ met ronde hoeken te zijn en aan de kop is er uiteraard voldoende ruimte voor de twee presentatoren. Het logo is nogal simpel: de letters O en P met in het midden een 1. Voor het publiek zijn er moderne plastic kuipjes beschikbaar.

Bij de beoordeling van de talkshow is het kijkcijfer het enige wat houvast biedt. Scoort OP1 onder de 500.000 kijkers, terwijl Jinek op het oude niveau van minimaal 700.000 kijkers scoort dan breekt snel de kritiek uit. Ook zal er druk worden uitgeoefend op de vier omroepen als een duo onderpresteert.

Ook gasten kiezen voor de winnaar, omdat de kijkcijfers bepalen aan welke tafel het gesprek van de dag wordt gevoerd. Blijkt de eerste weken al dat Jinek beter scoort dan gaan bijvoorbeeld politici naar RTL.

Maandag

Op maandag: Willemijn Veenhoven, bekend van het lunchprogramma op Radio 1 en Erik Dijkstra, die ooit begon bij DWDD en daarna op sportgebied actief werd, maar ook Per Seconde Wijzer erbij deed.

Dinsdag

Van het duo Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink is vooral de laatste een oude rot in het vak. Hij vormde eerst een duo met Andries Knevel en is al sinds mensenheugenis actief voor de EO op radio en tv.

Woensdag

Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen vertegenwoordigen Omroep MAX. Jan Slagter heeft al laten weten dat als het even kan dat ook het MAX-dna kan worden verwerkt in de onderwerpen.

Donderdag

WNL levert een interessant tweetal: Welmoed Sijtsma en Sander Schimmelpenninck. Welmoed is een van de gezichten van de ontbijtshow van de jonge omroep, terwijl Schimmelpennick tijd over lijkt te hebben. Want hij is behalve tv-maker, hoofdredacteur bij Quote ook columnist bij De Volkskrant.

Vrijdag

Voor vrijdag staan Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg in het rooster. Sophie is nog bekend van RTL Boulevard, terwijl Logtenberg als verslaggever van de NRC de journalistieke prijs De Tegel won en zijn vuurdoop als presentator beleefde bij Buitenhof. Ook schreef hij verschillende boeken onder meer over toptrainer Louis van Gaal.

Tags

EOERIK DIJKSTRAGIOVANCA OSTIANAOP1SANDER SCHIMMELPENNINCKSOPHIE HILBRANDTIJS VAN DEN BRINKWELMOED SIJTSMAWILLEMIJN VEENHOVENWNL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck