Ook BN’ers bij protest op de Dam tegen politiegeweld

Door: DitjesDatjes
01-06-2020

In Amsterdam hebben zich op de Dam duizenden mensen verzameld om te demonstreren tegen politiegeweld in de Verenigde Staten. Ook BN’ers deden mee aan het protest dat werd aangespoord door de dood van de ongewapende zwarte Amerikaan George Floyd, die vorige week om het leven kwam toen tijdens een arrestatie een witte politieagent minutenlang met zijn knie zijn keel dichtdrukte.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Onder anderen Georgina Verbaan, Anouk, Halina Reijn en Hadewych Minis deden mee aan de demonstratie, een initiatief van Kick Out Zwarte Piet en Black Queer & Trans Resistance NL. Ook Sylvana Simons, zangeres Maan de Steenwinkel, Tim Hofman en De Jeugd van Tegenwoordig-lid Faberyayo waren naar de Dam gekomen om hun stem te laten horen tegen racistisch geweld in de Verenigde Staten en Europa. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema was zelf ook aanwezig.

Het overlijden van Floyd wakkerde rellen aan in de VS en in verschillende steden gingen mensen massaal de straat op om te demonstreren tegen politiegeweld en racisme. De heftige video van zijn dood ging de wereld over en zorgde wereldwijd voor veel boosheid en verdriet. Veel sterren deden mee aan demonstraties, doneerden aan liefdadigheidsorganisaties en deelden op social media hun afschuw.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD