Ook Bon Bini Holland 3 door coronalockdown voorlopig uitgesteld

Door: DitjesDatjes
29-11-2021

Bon Bini Holland 3, de nieuwe film van en met komiek Jandino Asporaat, wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld. Distributeur WW Entertainment ziet zich genoodzaakt dit besluit te nemen door de nieuwe coronalockdown. Bioscopen moeten zeker drie weken om 17.00 uur hun deuren sluiten en mogen nog maar een derde van de bezoekers die in de zaal passen toelaten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De drie vorige delen in de Bon Bini-reeks behoorden tot de best bezochte bioscooptitels van de afgelopen jaren. Asporaat won voor alle drie de films ook een Gouden Kalf van het Publiek, een prijs waarvoor het publiek kan stemmen.

Het is niet de enige Nederlandse film die de dupe is van de nieuwe coronalockdown. Ook de release van Soof 3, wat een andere grote kersthit moest worden, is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het is inmiddels de vierde keer dat distributeur Dutch FilmWorks zich gedwongen ziet de release uit te stellen vanwege een coronalockdown. De film zou oorspronkelijk najaar 2020 in de bioscopen gaan draaien.

Een andere grote release, de familiefilm Captain Nova, gaat juist wel draaien ondanks de avondlockdown. Producent Keplerfilm en distributeur Gusto lieten zaterdag weten “dat we het juist nu, in deze lastige tijden, als onze taak zien om mensen afleiding te bieden”.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD