Ook Britse royals klappen voor hulpverleners

Door: DitjesDatjes
26-03-2020

In het Verenigd Koninkrijk klonk donderdagavond om 20.00 uur lokale tijd een luid applaus door de straten voor medewerkers in de zorg. Ook leden van het Britse koningshuis klapten mee om de hulpverleners te bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis, zo deelden ze op social media.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Prins William en zijn vrouw Catherine lieten hun kinderen applaudisseren. George, Charlotte en Louis deden dit enthousiast, is te zien op een filmpje dat – hoogstwaarschijnlijk vanwege hun bedtijd – al eerder op de dag was opgenomen.

Prins Edward, het jongste kind van de Queen, klapte met zijn hele gezin en sprak voorafgaand in een video zijn dankbaarheid uit. “Namens ons allemaal grote dank aan iedereen die werkt aan de frontlinie. We waarderen het enorm. Ga zo door.”

Emoji’s

De koningin zelf hield het op emoji’s van klappende handen. “We zijn enorm dankbaar voor de expertise en inzet van onze wetenschappers, medisch personeel, noodhulp en publieke diensten. We danken jullie allen”, aldus Elizabeth, die eerder op de dag al een oproep deed om allemaal mee te doen aan de actie.

Ook prins Harry en zijn vrouw Meghan kozen vanuit hun nieuwe thuis Canada voor enkel een tekst. “Allemaal bedankt voor alles wat jullie doen. We applaudisseren voor jullie aan de andere kant van de vijver.”

De actie #ClapForOurCarers werd gestart door de Nederlandse Annemarie Plas, die in Londen woont. Zij zag hoe het initiatief vorige week in Nederland werd opgepakt en wilde dit ook doen in het Verenigd Koninkrijk.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD