Ook D66-leider Kaag wil niets zeggen over toeslagenkwestie

Door:
21-04-2021

DEN HAAG (ANP) – D66-leider Sigrid Kaag wil evenmin ingaan op de beschuldiging dat het kabinet gevoelige informatie over de toeslagenaffaire heeft achtergehouden voor de Tweede Kamer. Zij zegt zich ook niet te herinneren of zij zelf bij de ministerraad was op de dag dat daartoe zou zijn besloten. CDA-leider Wopke Hoekstra deed er eerder ook al het zwijgen toe.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ik weet persoonlijk niet of ik op die momenten erbij was”, zegt Kaag, die in het demissionaire kabinet minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking is. Zij oppert dat zij toen wellicht op reis kan zijn geweest, bijvoorbeeld naar Niger. Verdere vragen wil Kaag niet beantwoorden. Het kabinet stuurt volgens haar een brief met uitleg aan de Tweede Kamer.

RTL Nieuws meldde eerder dat het kabinet tijdens een ministerraad enkele jaren geleden afspraken heeft gemaakt om informatie over de toeslagenaffaire waar de Tweede Kamer expliciet om had gevraagd, niet te delen. Uit het stuk komt ook naar voren dat er in het kabinet meermaals werd geklaagd over kritische Kamerleden, onder wie Pieter Omtzigt.

 

ANP

 

 

Meer DenD