Ook Den Haag voelt de naschokken van schandaal The Voice

Gunai Uslu
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Den Haag voelt de naschokken van The Voice merkbaar. Staatssecretaris Uslu wil in gesprek met omroepen én mediamagnaat John de Mol.

De uitzending van BOOS gisteren heeft een ware aardbeving doen veroorzaken in Hilversum. Ook in Den Haag zijn de naschokken nog te voelen. Staatssecretaris Gunay Uslu is naar eigen zegge ‘misselijk’ van het schandaal dat The Voice of Holland heeft getroffen. Uslu heeft daarom aangegeven in gesprek te willen met John de Mol. De mediamagnaat is vanaf het begin tot 2019 verantwoordelijk geweest voor The Voice. En wist in 2019 ook van in elk geval één geval af, maar liet hem desondanks toch op zijn plek zitten. Ook wil Uslu in gesprek gaan met omroepen.

Veroordeling seksueel misdrijf

Uslu ziet écht een taak weggelegd voor de werkgever om een veilige omgeving te waarborgen: ,,Wat is goed werkgeverschap? Daar hoort bij dat je duidelijk bent wat voor cultuur je hebt, wat de processen zijn bij incidenten, wat voor trainingen je doet, een onafhankelijk vertrouwenspersoon. Dat zijn allemaal instrumenten die je als werkgever hebt om te zorgen voor die veilige werkomgeving.” De regering kijkt al naar de mogelijkheid van een verplicht vertrouwenspersoon. Ook wordt er dit moment een wet behandeld die de voorwaarden voor een veroordeling bij een seksueel misdrijf verruimt.

Tags

DEN HAAGGUNAY USLUJOHN DE MOLSTAATSSECRETARIS GUNAY USLUTHE VOICE OF HOLLAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck