Ook Dexys Midnight Runners wil muziek niet aan Trump lenen

Door: DitjesDatjes
05-07-2020

Opnieuw heeft een band bezwaar aangetekend tegen het gebruik van hun muziek bij een campagnebijeenkomst van Donald Trump. Tijdens een rally van de Amerikaanse president speelde een orkestje Come On Eileen, een hit uit 1982 van Dexys Midnight Runners. De Britse band is daar niet van gediend, staat te lezen op Twitter.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Dexys Midnight Runners heeft geen toestemming verleend en zal dat ook nooit doen om onze muziek te laten horen of uit te voeren bij een verkiezingsrally van Trump”, luidt de verklaring van de band.

Overigens lijkt de keuze voor Come On Eileen niet zo’n hele goede. Twitteraars wijzen er fijntjes op dat in het lied een tienermeisje wordt verleid tot seks. Bovendien zou de bandnaam verwijzen naar het ongeoorloofde gebruik van dexedrine. Dat was eind jaren zeventig een populaire drug in het Britse uitgaansleven.

Top 2000

Dexys Midnight Runners had in 1982 een grote hit met Come On Eileen. Het nummer stond op het succesvolle album Too-Rye-Ay. De song is ook ieder jaar terug te vinden in de Top 2000.

Het wordt voor Donald Trump steeds lastiger om zijn verkiezingscampagne op te leuken met muziek. De Rolling Stones lieten afgelopen week nog weten het gebruik van hun songs bij bijeenkomsten van Trump niet te pikken. Ook de erven van Tom Petty hebben de president verboden songs van de zanger te gebruiken.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD