Ook dossier Peter van der Vorst onrechtmatig ingekeken

Door: Tanja Brouwer
06-04-2018

Niet alleen Samantha de Jong is slachtoffer van nieuwsgierig ziekenhuispersoneel. Ook in het medisch dossier van Peter van der Vorst is gesnuffeld.

Geschorst

Dat vertelde de presentator gisteravond in RTL Boulevard. Het is al een aantal jaar geleden dat het bij Peter speelde, maar nog steeds vindt hij het verschrikkelijk. “Ik heb het zelf wel eens meegemaakt dat ik in het ziekenhuis was. Het was een jaar of tien geleden. Ik had toen mijn voet gebroken en kwam in het ziekenhuis. Ik zat toen ook in RTL Boulevard en nog voordat ik het had kunnen vertellen, had een verpleegster uit dat ziekenhuis Boulevard – mijn eigen programma – al op de hoogte gesteld. Die is ook geschorst uiteindelijk.”

De juridisch deskundige die gister in het programma aanwezig was vond het een kwalijke situatie: “Dat is nog erger. Die gaat het niet alleen bekijken, maar ook lekken. Die is het dus echt naar buiten gaan brengen. Dat is hier (bij Barbie) dus niet gebeurd.”

Barbie

Gister werd bekend dat tientallen werknemers van het Haagse ziekenhuis, waar Barbie in januari was opgenomen, ongeoorloofd in haar dossier hebben gekeken. Dat is ontdekt na een routinecontrole. Het viel op dat het dossier van Samantha de Jong heel vaak is bekeken.
Het Hagaziekenhuis bevestigt dat er in haar dossier is gesnuffeld en heeft een intern onderzoek gestart.

Alleen personeel dat betrokken is bij de medische zorg van Barbie mag in het dossier kijken. Een woordvoerder liet aan EenVandaag weten dat al het andere personeel maatregelen en gevolgen kan verwachten.

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen