Ook grensoverschrijdend gedrag ACHTER de schermen bij TVOH

Grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij TVOH
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Albert Verlinde heeft gisteren een nieuw bommetje gegooid. Ook mensen achter de schermen bij The Voice of Holland zouden grensoverschrijdend gedrag vertonen naar deelneemsters. ,,Er worden verschillende mensen genoemd van de productie.”

Bandleider Jeroen Rietbergen heeft zijn betrokkenheid bekend en is opgestapt. Ook Ali B zou zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag bij deelneemsters van The Voice. Over Marco Borsato wordt enkel nog gespeculeerd. Maar Albert Verlinde gooide gisteren een nieuw bommetje: want naast de mannen vóór de schermen, zijn er ook mensen ACHTER de schermen die zich schuldig hebben gemaakt aan dit ongepaste gedrag.

‘Heel dramatisch’

Er zijn nog weinig feiten over het schandaal bij The Voice of Holland, maar er komt steeds meer naar buiten. Volgens Albert Verlinde speelt het drama zich niet alleen af bij mensen voor de schermen, maar ook achter de schermen. ,,Dat is heel dramatisch. Ik kreeg één voorbeeld waar ik echt van schrok. Ook bij de productie worden mensen genoemd”, zei Verlinde gisteren in Shownieuws.

Verlinde sprak met een vrouw die zelf achter de schermen werkt en noemde enkele voorbeelden die niet door de beugel kunnen. Zo gaat het niet alleen om meerderjarige vrouwen, maar ook om minderjarige meisjes ,,Eén van de meest specifieke voorbeelden die ik kreeg was dat er tegen een meisje van 15, een deelneemster, gezegd is door één van de productiemedewerkers dat hij een enorme grote heeft.”

‘Iedereen voelt zich daar heilig’

En daarmee is er volgens hem bij de talentenjacht een cultuur ontwikkeld waarin mensen denken dat dit ongepaste gedrag ‘normaal’ is. ,,Als je die cultuur met elkaar ontwikkeld hebt in een programma en dat tien jaar volhoudt, want daar komt het op neer, dan is er echt iets aan de hand”, vindt Verlinde. ,,Ik denk dat iedereen zich daar een beetje heilig voelt of dat ze denken dat alles maar kan en normaal is.”

Tags

ALBERT VERLINDEALI BGRENSOVERCHRIJDEND GEDRAGJEROEN RIETBERGENMARCO BORSATOSEKSUEEL GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAGTHE VOICE OF HOLLAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck