Ook Medina Schuurman in boekverfilming Rafaël

Door: DitjesDatjes
18-09-2018

AMSTERDAM – Medina Schuurman, Beppe Costa en Reinout Bussemaker hebben ook rollen in de nieuwe Nederlandse film Rafaël. Het drama van regisseur Ben Sombogaart is vanaf 11 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien, maakte distributeur Paradiso Films bekend.

Rafaël is de verfilming van de gelijknamige roman van schrijfster Christine Otten, gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de Brabantse Winny en haar Tunesische echtgenoot Nizar.

Toen Nizar aan het begin van de Arabische Lente geen visum kreeg om in Nederland bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn, besloot hij illegaal de oversteek naar Europa te maken. Tijdens deze helse reis kreeg hij alleen hulp van zijn hoogzwangere vrouw.

Melody Klaver

De hoofdrollen worden vertolkt door Melody Klaver en Nabil Mallat. Medina Schuurman (Penoza, Rozengeur en Wodka Lime) speelt de moeder van Winny. Beppe Costa (Orkater) is te zien als medewerker van de Italiaanse ambassade en Reinout Bussemaker is gecast als minister van Justitie.

Regisseur Ben Sombogaart maakte eerder films als De Tweeling, Bride Flight, Knielen op een bed violen en De Storm. Het scenario is van Tijs van Marle, die eerder onder meer het script van Lucia de B. schreef.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD