Ook moeder, vader én zusje van Greta beroemd

Door: Tanja Brouwer
30-09-2019

De zestienjarige Greta Thunberg is wereldnieuws. Al weken praten mensen van over de hele wereld over het Zweedse ‘klimaat-meisje’. Iemand die haar kan helpen om te gaan met alle aandacht is haar eigen moeder! Sara Magdalena Ernman heeft namelijk zelf ervaring met het staan in de spotlights.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Moeder

‘Babe van de opera’, zo zou ze bekend staan in Zweden. Maar ook buiten het Scandinavische land heeft Sara fans, want in 2009 stond ze op het grootste podium van Europa. Toen was ze de Zweedse inzending van het Eurovisie Songfestival. Ze zong het nummer La Voix en kreeg 33 punten. Daarmee maakte ze geen schijn van kans want de winnaar van dat jaar, de Noorse Alexander Rybak, had maar liefst 387 punten.

View this post on Instagram

Gott nytt år!!

A post shared by Malena Ernman (@malena_ernman) on

 

Zusje

Greta heeft nog een zusje, die twee jaar jonger is. En ook zij timmert hard aan de weg. Beata heeft net zoals haar moeder een gouden keeltje en heeft daar ook succes mee! Het meisje treedt regelmatig op in Zweden en daarnaast is ze het gezicht van een marketingcampagne voor een reeks boeken over pesten. Zelf is ze namelijk lang gepest, mede doordat ze net zoals haar oudere zus Asperger heeft.

View this post on Instagram

💥

A post shared by Beata MonaLisa Ernman (@beataernman) on

Tot slot is er nog de vader van Greta, die ook geen onbekende is voor veel Zweden. Svante Thunberg is namelijk acteur, schrijver en producer.

Meer DenD