Ook nieuw K3’tje Julia verft haren: ‘Ze moet met blonde haren op het podium staan’

Julia moet haar verven
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Julia Boschman is het nieuwe lid van meidengroep K3 doordat ze het programma K2 Zoekt K3 won. Bij de zoektocht in het programma werd duidelijk gemaakt dat het nieuwe lid voor het eerst geen meisje hoefde te zijn en ook geen blonde haren hoefde te hebben. Toch zou er van Julia worden verwacht dat ze haar haren blond blijft verven.

Iedereen mocht zich aanmelden om het nieuwe K3’tje te worden. Geslacht, huidskleur en haarkleur deden er niet meer toe. Daarbij leek het erop dat K3 diverser zou worden. Toch is er gekozen voor de ‘blonde’ Julia.

Kritiek op niet-diverse K3

Net voor de finale vlogen de laatste twee jongens, Remi en Luca, uit de wedstrijd. Hierdoor bleven er vier meiden over, waarvan er drie blond waren. Dat zorgde voor de nodige kritiek, iets waar Studio100-baas Gert Verhulst zich niet in kon vinden. ,,Niet wij, maar de getalenteerde jongens, de gekleurde moslimmeisjes en de non-binaire zang- en danswonderen in Vlaanderen en Nederland hebben hun afspraak met de geschiedenis gemist”, legde hij uit in Het Laatste Nieuws.

Met blonde haren op het podium

Maar op het Instagram-kanaal van Julia is te zien dat ook zij niet altijd blonde haren heeft gehad. Ze had tot vlak voor haar eerste auditie in het programma nog veel donkerder haar, dan nu het geval is. Daarmee vroegen direct sommige mensen zich af of Julia haar haren blond heeft geverfd om beter in het plaatje van K3 te passen.

Volgens weekblad Privé grijpt Julia inderdaad naar de verfkwast. Van de brunette wordt namelijk verwacht dat ze, net als haar voorganger Klaasje, blond op het K3-podium verschijnt, zo schrijft het blad.

‘Ik wil Klaasje niet imiteren’

En daarmee lijkt het er toch op dat Studio100 wel degelijk naar een blond meisje op zoek was om K3 weer compleet te maken. Maar buiten dat ze een meisje is en blonde haren heeft, wil Julia Klaasje niet na doen. ,,Ik wil het vooral heel erg als mezelf doen en ga haar niet imiteren”, aldus Julia in weekblad Weekend. Ook Hanne en Marthe zeiden in een eerder interview dat Julia enorm verschilt van Klaasje.

Tags

GERT VERHULSTK2 ZOEKT K3K3STUDIO100

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck