Ook prinses Beatrix zal zich laten inenten tegen coronavirus

Door: DitjesDatjes
06-01-2021

DEN HAAG (ANP) – Prinses Beatrix zal zich zodra ze aan de beurt is, laten vaccineren tegen het coronavirus. De prinses die eind deze maand haar 83e verjaardag viert, doet dan hetzelfde als koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Die lieten woensdag desgevraagd weten zich zeker te zullen laten inenten. Over het waar en wanneer worden echter geen mededelingen gedaan, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst.

De Oranjes kiezen een middenweg tussen de standpunten van het Britse en Deense koningshuis. Buckingham Palace maakte namens koningin Elizabeth (94) bekend dat vaccineren of niet een privézaak was, waarover niets bekend zou worden gemaakt. Het Deense hof maakte begin deze week juist officieel bekend dat koningin Margrethe (80) zich had laten inenten. In de Golfstaten gingen de koningshuizen nog een stap verder. Zo werden emir Tamim van Qatar en kroonprins Mohammed bin Salman van Saudi-Arabië gefilmd terwijl ze een prik kregen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima noemden woensdag het begin van het vaccineren in Nederland een “een keerpunt dat hoop geeft op een uitweg uit deze crisis.” Het koningspaar dankte iedereen die eraan meewerkt en zei dat het van belang is “om samen vol te houden.”

 

BUZZR

 

 

Meer DenD