‘Ook vader had slechte band met Sharleyne’

Sharleyne
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Het onderzoek naar de gruwelijke dood van de acht jaar oude Sharleyne in 2015 is opnieuw in volle gang. Justitie verdenkt Sharleyne’s moeder, Hélène J. ervan haar dochter te gewurgd en haar van de tiende verdieping van hun flat te hebben gegooid. De advocaat van de moeder probeert vandaag aandacht te vragen voor de ‘slechte band’ tussen Sharleyne en haar vader.

Het noodlot sloeg in 2015 toe voor de achtjarige Sharleyne. Zij overleed na een val van de tiende verdieping van de flat waar zij met haar moeder woonde in Hoogeveen. Het meisje stortte midden in de nacht naar beneden en was op slag dood.

Hoger beroep

Vandaag is de vierde dag van het hoger beroep van de zaak Sharleyne. Justitie maakte vorige week bekend dat zij denken dat de moeder haar dochter heeft geprobeerd te wurgen, en haar daarna van het balkon heeft gegooid.

Dit werd geconcludeerd op basis van verschillende aanwijzingen op Sharleyne’s lichaam, een getuigenis van de onderbuurman die erop wees dat Sharleyne en haar moeder ruzie hadden en het vreemde gedrag van Hélène na de dood van het meisje. Ook wees een briefje van Sharleyne erop dat haar moeder en zij ruzie hadden.

Advocaat

Het Openbaar Ministerie eiste vorige week tien jaar cel tegen de moeder. Vandaag is het woord aan haar advocaat, Paul van Jaarsveld. Hij onthult dat de moeder zo veel last gehad heeft van de verdenkingen dat ze meerdere malen in elkaar geslagen werd.

Ook verklaart hij dat niet de moeder, maar juist de vader van het meisje een slechte relatie met haar had. Hij stelt dat Hélène goed zorgde voor Sharleyne, die het ook goed deed op school. Ook verklaart hij dat er geen enkele aanwijzing was dat de moeder geweld gebruikte tegen haar dochter,

Hij concludeert dat het vreemd is dat er geen enkele keer een andere theorie goed onderzocht is rondom Sharleyne’s dood. Daarbij noemt hij ook de vader als eventuele verdachte.

LEES OOK:

Verdachte moeder overleden Sharleyne: ‘Ik dronk die avond tien bier’

Tags

BALKONDRAMAOVERLEDENSHARLEYNE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie