Ook Van Huêt en Van Houten in Baantjer-film

Door: DitjesDatjes
26-09-2018

AMSTERDAM – Fedja van Huêt, Jelka van Houten en Ryanne van Dorst zijn toegevoegd aan de cast van Baantjer het Begin, de nieuwe film gebaseerd op de boekenreeks over rechercheur De Cock. Dat heeft producent Millstreet Films woensdag bekendgemaakt.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Waldemar Torenstra in de huid kruipt van de jonge De Cock. De rol van zijn partner Montijn wordt vertolkt door Tygo Gernandt. Het idee voor de film en de daarop volgende serie komt van Thijs en Peter Römer. Ryanne van Dorst, ook bekend als Elle Bandita, maakt haar speelfilmdebuut in de rol van patholoog anatoom Dr. Rusteloos. Fedja van Huêt speelt Bob Donkers, kopstuk van het Amsterdamse misdaadkartel. Jelka van Houten is wachtcommandant Selma op het politiebureau in de Warmoesstraat.

In de roerige jaren tachtig wordt rechercheur De Cock gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn stuit de Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

De speelfilm is vanaf 18 april 2019 te zien in de bioscoop en dient als kick-off voor de gelijknamige nieuwe dramaserie, die later in zijn geheel bij Videoland en RTL 4 te zien is. De regie is in handen van Arne Toonen (De Boskampi’s). De opnames van Baantjer het Begin gaan in oktober van start.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD