Oorlog om The Voice

Door: DitjesDatjes
24-12-2018

Achter de schermen speelt zich een titanenstrijd af tussen John de Mol’s Talpa en de bazen van RTL. Inzet: Wie mag The Voice of Holland uitzenden?

Bedenker De Mol wil het programma graag uitzenden op zijn eigen zender SBS6. Bij RTL voelen ze daar echter niets voor.

De Mol gaf in een interview met Jeroen Pauw al aan dat hij The Voice graag op SBS ziet verschijnen. ,,Daar praten nu tientallen advocaten over”, onthulde hij op de nationale televisie.

Bij RTL zijn ze sindsdien muisstil over de kwestie. Daar ziet men het kijkcijferkanon niet graag vertrekken, en zet men alles op alles op het programma te behouden. De kwestie ligt ingewikkeld omdat zowel De Mol als RTL en deel van de rechten op het programma hebben.

Bij RTL Boulevard reageerde Voice-presentatrice Wendy van Dijk wél op de oorlog tussen de twee tv-giganten: ,,Mij is gevraagd om deze zomer vrij te houden voor de opnames van The Voice. Dat kan in mijn ogen maar een ding betekenen en dat is  het programma volgend jaar nog bij RTL4 zit. Wat er daarna gebeurt, lijkt me duidelijk…”, sprak Wendy. Hiermee suggererend dat het programma in 2020 richting SBS verhuist.

Wendy

Of Wendy dan ook meeverhuist naar SBS6 is op dit moment nog onduidelijk. Het is echter niet ondenkbaar omdat haar man, Erland Galjaard, de vroegere programmadirecteur van RTL 4, mogelijk ook bij SBS aan de slag gaat.  En als Erland daar eenmaal werkt, is de komst van Wendy zomaar een stap dichterbij…

Overigens vallen de kijkcijfers van het huidige seizoen tegen. Nog nooit in het bestaan van het programma volgden zo weinig kijkers de talentenjacht. Afgelopen week waren dat er 1.599.000. Of hiermee het einde van de formule is ingeluid, moet de komende weken blijken.

Traditiegetrouw is de eerste ronde van The Battles het slechtst bekeken. Opvallend is wel dat  vier afleveringen van dit seizoen bij de vijf slechtst bekeken aflevering van de talentenjacht staan.

Meer DenD