Op deze manier schreef Dries Roelvink zijn biografie

Door: Kees van der Made
12-11-2021

De biografie over zanger en entertainer Dries Roelvink komt bijna uit. Daarin belooft de zanger openhartig en eerlijk te zijn over zijn leven. En de zanger heeft dit boek op wel heel bijzondere wijze geschreven.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Vorig jaar was al bekend dat zanger Dries Roelvink met een autobiografie zou komen. Toen meldde hij nog dat hij het schrijfwerk aan een journalist overliet. Het boek zou officieus een vervolg worden op zijn vorige biografie ‘Toverballen’. Maar de plannen zijn iets gewijzigd…

Geen computer

De zanger die de hoofdrol speelde in een ANWB Wegenwachtcommercial in een gele speedo heeft besloten het boekwerk helemaal zelf te typen. En dat was een probleem, zo vertelde hij de Telegraaf: ,,Ik heb nooit een typediploma gehaald en een computer heb ik niet.” Daarom heeft Roelvink besloten het boek te schrijven op zijn telefoon. Hij gaaf minimaal twee uur per hoofdstuk werk te hebben gehad. Het boek komt 16 november uit, en via de sociale media houdt de zanger zijn fans op de hoogte. Op de achterflap laat Dries Roelvink zien dat hij een gezonde dosis zelfspot heeft. Hij heeft de recensie van zijn zoon afgedrukt, die luidt: ‘Ik zou dit boek niet lezen.’ De beoordelingen van journalist Evert Santegoeds en zanger Ben Cramer zijn overigens wel enorm positief.

Meer DenD