Op wie lijkt Martien Meiland eigenlijk?

Door: Jos La Grande
30-08-2019

Het heeft even geduurd, maar het kwartje is gevallen. Martien Meiland, de man die de real live-soap bij SBS nieuw leven heeft ingeblazen met zijn b&b-kasteeltje in Frankrijk, is de enige echte opvolger van… Albert Mol!

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Martien heeft de lachers op zijn hand met ,,WIJNEN, WIJNEN, WIJNEN!” en is op dit moment een hype. Ook Albert Mol kon er wat van…

Weet u nog wie dat was?

Albert Mol was oorspronkelijk danser, hij acteerde ook in diverse films en series, werd vervolgens een vaste gast in bekende kwisjes als Wie van de Drie. Mol schaterde het uit, vooral om de grappen die hij zelf maakte.

Martien Weiland
Albert Mol met Mies Bouwman

Mol was aanvankelijk getrouwd met balletdanseres Lucy Bor. Ze hadden samen een dochter: de actrice Kika Mol (1949). Als een van de eerste televisiepersoonlijkheden kwam hij er in 1969 tijdens het programma Een Groot Uur U tegenover presentator Koos Postema openlijk voor uit homoseksueel te zijn.

Levenspad

Het levenspad van Martien is een geheel andere. Hij deed in het verleden mee met Ik Vertrek, kwam terug naar Nederland en is nu dus uitbater van Chateau Meiland. De serie staat inmiddels op de nominatielijst voor de Gouden Televizier Ring, tot groot vermaak van de hoofdrolspeler zelf. Met zijn vrouw Erica en het gezin beleeft de vrolijke Martien zijn avonturen en lijkt hij onmisbaar voor de gasten. Ze hangen aan zijn lippen.

Albert Mol bij Mies Bouwman In de hoofdrol:

Humor van Mol: het knakworstenlied

Meer DenD