Op1-debuut Kockelmann weergaloos, Muusse noemt Biden ‘premier’

Sven Kockelmann
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Sven Kockelmann heeft bij zijn allereerste optreden als presentator bij Op1 alle andere dagpresentatoren meteen in de schaduw gezet. Met veel gevoel voor journalistiek, een vlijmscherpe vraagstelling en snelle wendingen in de gesprekken is de presentator als een vis in het water.

Zelfverzekerd ging Kockelmann de discussie aan met GroenLinks-leider Jesse Klaver, die ook nog eens door hem op zijn nummer werd gezet toen deze pochte over een linkse meerderheid nu het kabinet demissionair is.

Kockelmann ontzenuwde het verhaal van Klaver meteen door de zetelaantallen in de peilingen van PvdA, GroenLinks en SP bij elkaar op te tellen. ,,Dat zijn er dertig”, rekende Kockelmann ijzig voor.

Vorige week was er nog snoeiharde kritiek op Jort Kelder, die FVD-leider Baudet bij Op1 geen strobreed in de weg legde, waarbij andere gasten kritische vragen aan hem stelde.

‘Premier Biden’

De andere nieuweling op de zondagavond bij Op1 was Talitha Muusse. Ze had het moeilijker bij haar debuut en werd – eerlijk is eerlijk – overvleugeld door haar medepresentator. Ze heeft ook veel minder ervaring.

Talitha ging een keer pijnlijk de fout in toen ze sprak over de nieuwe ‘premier van Amerika’, waarmee ze Biden bedoelde. Haar vergissing, waarschijnlijk veroorzaakt door de zenuwen, werd al snel gecorrigeerd. Vanaf woensdag is het president Biden en geen premier Biden!

Svenclub

Voor Sven Kockelmann was zijn eerste avond aan de Op1-tafel een mooie revanche. De KRO-man zat de afgelopen tijd elke avond als politiek-deskundige weliswaar bij talkshow M. Het leek er lang op dat de omroepbazen om wat voor reden dan ook Kockelmann niet zagen zitten bij Op1.

Ook Marcel van Roosmalen, zo bleek gisteravond bij Media Inside, ziet het helemaal zitten met Kockelmann. ,,Als er een ‘Svenclub’ zou zijn, was ik de voorzitter. Wat hebben we hem gemist, wat had ik graag willen zien dat al die virologen tegenover hem hadden gezeten. Je weet met Sven meteen waar je aan toe bent. Hij gaat dat hele Op1 naar een ander level tillen.”

Tags

JOE BIDENMEDIA INSIDEOP1TALITHA MUUSSE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck