Op1-ster Talitha Muusse viel bijna flauw voor eerste aflevering

Talitha Muusse
Door: Eva Steins
18-02-2021

De nieuwe Op1-presentatrice Talitha Muusse was zó zenuwachtig voor haar eerste aflevering, dat ze bijna van haar stok ging. Niet gek, aangezien zij met nauwelijks presentatie ervaring bij één van de grootste talkshows van Nederland werd gezet.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Muusse heeft een tamelijk bewogen start gehad als presentatrice naast Sven Kockelmann. Haar presentatiewerk werd door velen bekritiseerd. Zo noemde Angela de Jong haar een stagiaire en vielen kijkers thuis over het feit dat Talitha haar gasten niet liet uitspreken.

‘Doodeng’

Een nieuw gezicht bij een van de best bekeken talkshows van Nederland. Dat leverde een hoop stress op bij Talitha. Zij was zo zenuwachtig dat ze bang was neer te gaan.

,,Ik zat daar met een enorme hartslag. Het is een wonder dat ik niet ben flauwgevallen, joh”, vertelt de presentatrice. Het is haar niet in de koude kleren gaan zitten. ,,Het is zo doodeng. Mijn kussens gleden ook weg. Je zit gewoon letterlijk van: holy shit, we zitten live op televisie”.

Labiel

Dat Talitha bloedzenuwachtig was is niet gek, aangezien zij nauwelijks ervaring had. Toch heeft zij niet het gevoel gehad dat ze voor de leeuwen gegooid werd door NPO.

,,Ze belden en legden me het voor: ‘Zou je een pilot-opname willen doen?'”, vertelt Talitha. ,,Toen waren ze heel enthousiast over de pilot.”

Als totaal onervaren ziet ze zichzelf – in tegenstelling tot veel anderen – niet.

,,Ik heb niet nul presentatie-ervaring, maar dan in het bedrijfsleven. Dat is anders, bijvoorbeeld als dagvoorzitter en gespreksleider.”

Meer DenD