Opbrengst inzamelingsactie rapper Murda staat op 50.000 euro

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De opbrengst van de inzamelingsactie van de Nederlands-Turkse rapper Murda op GoFundMe staat na ruim een dag al op 50.000 euro. Dit is de helft van het beoogde bedrag van 100.000 euro. De rapper startte de actie dinsdagmiddag rond 13.00 uur voor hulp na de zware aardbevingen in het zuiden van Turkije.

“Zoals jullie weten zijn er op 6 februari 2023 hele heftige aardbevingen geweest in Turkije die heel veel schade hebben aangericht. Duizenden mensen zijn overleden en in één klap alles kwijtgeraakt”, schrijft de rapper bij de inzamelingsactie. “Via deze weg wil ik geld inzamelen, samen met jullie, om deze mensen te helpen.” De rapper trapte de actie af met een eigen donatie van 10.000 euro.

Met de inzamelingsactie wil Murda “zijn steentje bijdragen als Nederlandse Turk”, liet zijn manager bij de start van de actie weten aan het ANP. De artiest zou zaterdag zijn Europese tour aftrappen in poppodium Paradiso in Amsterdam. “Dat gaan we afzeggen wegens de bevingen.” Het concert, dat al uitverkocht was, wordt verplaatst. De moeder van de rapper komt uit het getroffen gebied Hatay. “Hij bracht zijn jeugd daar elke zomer door”, liet zijn manager weten.

Het dodental na de aardbevingen van maandag is in Turkije inmiddels opgelopen tot meer dan 8500. De nachtelijke aardbeving in de buurt van de stad Gaziantep had een kracht van 7.8, waarna nog naschokken volgden, waaronder een met een kracht van 7.5.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie