Openhartige Jesse praat voor het eerst over zijn vader

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

“Ik voelde me een verrader naar mijn moeder toe”, zegt Jesse Klaver (31) over de eerste ontmoeting met zijn Marokkaanse vader.

Vaderfiguur

In het programma Vijf jaar Later praat de GroenLinks-leider met Beau van Erven Dorens over zijn Marokkaanse vader en Nederlandse moeder. Over zijn vader heeft hij nooit eerder willen praten. In 2013 zei hij: “Ik had genoeg vaderfiguren. Hij heeft nooit een rol van betekenis gespeeld.” Jesse is opgevoed door zijn moeder, oma en opa.

In april 2017 overleed de moeder van Jesse op 51-jarige leeftijd aan een hersenbloeding. Volgens de politicus nam zijn vader al snel contact op: “De dag nadat mijn moeder overleed heeft mijn vader via mijn halfzusje contact gezocht en liet hij weten dat hij mij graag wilde zien.”

Kaal


Hoewel Klaver het contact waardeerde, wilde hij zijn vader niet direct ontmoeten. Eerst wilde hij het overlijden van zijn moeder verwerken.  “Hij wilde er voor mij zijn maar ik vond dat een beetje te veel op dat moment. Ik had het iedere keer uitgesteld, ook vanwege mijn moeder, en dan zou ik een dag na haar overlijden direct mijn vader zien.”

Vijf maanden later was het zover. Hij ging zijn vader ontmoeten, maar vond het doodeng. “Ik voelde me ook een verrader naar mijn moeder toe.,Al had ze me er nooit van weerhouden.” Hoewel de situatie erg gespannen was, vertelt Jesse wel dat er toch wat grapjes werden gemaakt:  “Ik had eigenlijk maar één vraag, die cruciaal is: ben je kaal? Hij bleek inderdaad niet overal meer haar te hebben.”  Toch werden er ook serieuzere vragen gesteld. Zo vroeg Jesse aan zijn vader waarom hij was weggegaan. Wat daar het antwoord op was, vertelt hij niet.

Hoewel Klaver een bijzonder en gevoelig verhaal vertelde, kon het de kijker niet boeien. Slechts 264.00 uur zagen het gesprek met Beau van Erven Dorens. Daarmee is het de minst bekeken aflevering van Vijf jaar Later ooit.

Tags

5 jaar laterBeau van Erven DorensGroenLinksJesse Klaver

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie