Openingsceremonie Olympische Spelen geen kijkcijferhit in VS

Door: DitjesDatjes
25-07-2021

Waar er in Nederland meer mensen naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Tokio keken dan naar die van Rio de Janeiro in 2016, was dat in de Verenigde Staten niet het geval. Dit meldt Deadline.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Hoewel er 17 miljoen mensen keken naar het spektakel, was dat bij lange na niet de score die in Rio gehaald werd. Toen stemden er maar liefst 26,5 miljoen Amerikanen af op de ceremonie, waaraan het Braziliaanse supermodel Gisele Bündchen destijds deelnam.

Toch staan zowel Rio als Tokio in schril contrast met de openingsceremonie van de Spelen in Londen in 2012. Daar keken 40,7 miljoen mensen uit de Verenigde Staten naar.

De Amerikaanse televisiezender NBC, dat de ceremonie uitzond, zegt dat het lage aantal kijkers ‘geen goed beeld geeft’. Veel mensen kijken niet per se meer via de televisie, maar ook online via verschillende kanalen. Daarom zou het kijkcijfer volgens NBC in werkelijkheid ‘een stuk hoger liggen’.

De openingsceremonie is volgens NBC het op één na best bekeken entertainmentprogramma dit jaar, na het interview van Oprah Winfrey met Harry en Meghan. Daar keken bijna 18 miljoen mensen naar.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD