Operatie viel Fajah Lourens erg zwaar: ‘Heel veel gehuild’

Operatie viel Fajah heel zwaar
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Fajah Lourens ging onlangs wéér onder het mes. Waar ze in 2021 afscheid nam van haar lekkende borstimplantaten, betrof het dit keer en operatie om haar gescheurde kniebanden te herstellen. Het viel haar zwaarder dan gedacht. ,,Ik heb echt heel veel uren gehuild en gedacht: wat is dit voor iets verschrikkelijks en wanneer stopt het?”

Het is nog maar vier maanden geleden dat Fajah de operatie heeft ondergaan. ,,Die was absoluut niet uit te stellen”, vertelt ze in gesprek met weekblad Privé. ,,Een MRI-scan wees gescheurde kniebanden aan, iets wat ik zelf al vermoedde.”

Zwaarder van gedacht

Voorafgaand aan de knieoperatie was Fajah positief gestemd. ,,Maar het viel me uiteindelijk toch zwaarder dan gedacht. Ik werd enorm afhankelijk van vrienden en familie, iets waar ik absoluut niet goed tegen kan. Ik kon door die krukken nog geen kopje vasthouden, dus een van mijn vriendinnen regelde een rollator voor me.”

Hoewel ze hulp van haar naasten nodig had, ervaarde ze het soms ook als vervelend. ,,Mijn moeder kwam koken, mijn broertje kwam koken, maar ik dacht alleen maar: rotten jullie op, want ik heb pijn. Ondertussen had ik ze hartstikke hard nodig, maar al die prikkels om me heen waren gewoon intens.”

‘Heel veel uren gehuild’

De pijn, het niet mobiel zijn en de afhankelijkheid waren enorm zwaar voor Fajah. ,,Ik heb echt heel veel uren gehuild en gedacht: wat is dit voor iets verschrikkelijks en wanneer stopt het? Nu die vervelende periode erop zit, ben ik nog wat voorzichtig in het aannemen van té uitdagende dingen.”

Toch loopt Fajah alweer vrolijk op hakken rond. ,,Zelfs mijn fysio staat ervan te kijken dat ik alweer in kleermakerszit en op mijn knieën kan zitten”, aldus Fajah. Wel heeft ze daar hard voor moeten knokken. ,,Terugkijkend op mijn revalidatieperiode snap ik nog niet hoelang ik het allemaal heb aangekund.”

Tags

FAJAH LOURENSOPERATIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck