Operazangers en musici protesteren met gratis concert

Door: DitjesDatjes
18-01-2020

Stakende musici en zangers van de Parijse Opera hebben zaterdag een gratis optreden verzorgd om te protesteren tegen de Franse pensioenhervormingen. Ze brachten buiten de historische Opéra Garnier gedurende een half uur beroemde aria’s van Verdi en Bizet ten gehore en sloten het concert af met de Marseillaise.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ze werden toegejuicht door collega’s, onder wie de ballerina’s die vorige maand op dezelfde plek en om dezelfde reden scènes uit het Zwanenmeer dansten. Aangenaam verraste passanten waardeerden het openluchtconcert op een zonnige winterdag in de hoofdstad evenzeer.

In het beroemde Parijse operagebouw worden al een maand lang voorstellingen afgelast. Artiesten hebben het werk neergelegd omdat ze hun eeuwenoude pensioenregelingen willen behouden. Dansers mogen sinds 1698 op hun 42e stoppen, zangers op hun 57e en orkestleden op hun 60e. “We zijn zo ongelukkig geen shows te kunnen geven dat we op deze manier optreden. Op straat, om het publiek te laten zien dat we niet op vakantie zijn”, zei een tubaspeler.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD