Opgepompte We Want More, saaie Carola Schouten en sublieme Promenade

Zondagavond tv
Door: Jos La Grande
16-08-2020

Fadozangeres Iris en haar begeleider Tiago kregen gisteren een niet misselijke cheque uitgereikt van maar liefst €100.000, omdat ze deze eerste editie van We Want More wonnen. Dit opgepompte aftreksel van The Voice komt ook uit de koker van producent John de Mol, maar het is toch alsof je naar een vrijdagavondwedstrijdje Telstar-Eindhoven uit de Keukenkampioen-competitie kijkt.

In de onvermijdelijke jury, hoe kan het ook anders, André Hazes, Henk Poort en zelfverklaard goeroe Ali B en onder de deelnemers een oude bekende kindster Silver. Met alle respect, maar het ‘wow-moment’ voor deze Alberti jr. ligt alweer ver achter ons.

Het was dus kiezen deze zomerse zondagavond.

Alternatief was een aflevering van Zomergasten met Landbouw-minister Carola Schouten. Urenlang naar een politica luisteren die ruim baan krijgt om haar beleid uit te leggen, leidt bepaald niet tot een aantrekkelijke tv-avond. De beeldspraak van de boerendochter die de ‘provinciale weg’ bij het erf wilde gebruiken om aan het boerenleven te ontsnappen leek overigens ook nogal ingestudeerd.

Nee, dan de Zomerpromenade met Diederik Ebbinge en zijn kornuiten. Het beste wat er op dit moment wordt gemaakt in Hilversum. Het is meer dan geestig, blij vlagen zelfs briljant. Het is een aanklacht tegen de onbenulligheid. Met de quiz Petje op, Petje af, de persiflage op Ik Hou van Holland (kedengkedeng) en de quizvraag over de Nederlandse ‘helden’ uit onze vaderlandse geschiedenis als ‘heerlijke’ hoogtepunten. Dát alles en nog meer kunnen ze in hun zak steken bij RTL en SBS.

We Want More Zomerpromenade.

Meer DenD