Ophef in Uithoorn door komst Meilandjes: kapper wijst ze de deur

Meilandjes zorgen voor veel ophef in Uithoorn
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Voor het programma Chateau Bijstand wonen de Meilandjes een maand lang in een huurwoning in Uithoorn en moeten zij leven op bijstandsniveau. Maar niet iedereen in Uithoorn is blij met de nieuwe buurtbewoners…

De Meilandjes verblijven intussen al twee weken in Uithoorn, en doen er alles aan om zoveel mogelijk te halen uit de middelen die ze op dit moment hebben. Met maar één auto, geen bankpas en geen luxe spullen, is dat behoorlijk afzien voor de familie.

Kapper wijst familie de deur

Ook een bezoekje aan de kapper is niet meer vanzelfsprekend. De familie dacht dus wel een dealtje te kunnen sluiten met de lokale kapperszaak. Maar toen de familie binnenliep, werd hun direct de deur gewezen.

,,Met alle respect, hoor. Maar als je in de bijstand zit, kun je ons niet betalen. Dus ik heb gezegd: Ik hoef ze hier niet binnen te hebben”, vertelt een medewerkster van de kapsalon in weekblad Story. ,,Ik had daar geen tijd voor. Ze hebben ook gefilmd. Onze bazin vond het prima als wij in beeld kwamen, maar de klanten niet. Dat is privacy. Je kunt niet zomaar naar binnen stormen met een cameraploeg, dat mag niet.”

‘Maxime geen hoog IQ’

Een andere medewerkster bevestigt dat de Meilandjes niet welkom waren in de kapsalon. ,,Ik heb de familie zelf niet gesproken, maar ik weet wel dat ze direct zijn doorgestuurd naar de slijterij hiernaast”, vertelt de medewerkster in gesprek met DenD.

En in de slijterij ernaast hadden ze inderdaad wél succes. In ruil voor wat flessen wijn heeft Maxime een paar uur in de winkel geholpen. En hoewel de eigenaar het erg gezellig had met Maxime, hoeft hij niet nog een keer geholpen te worden door Maxime. ,,Op tv komt ze niet al te snugger over. Ik dacht eerst: dat zal wel gespeeld zijn. Maar dat is niet zo. Ze heeft geen al te hoog IQ”, aldus de eigenaar in Story. ,,Nee, ze komt niet nog een keer werken. Dit was eenmalig.”

Tags

CHATEAU MEILANDERICA MEILANDERICA RENKEMAFAMILIE MEILANDMARTIEN MEILANDMAXIME MEILANDMEILANDMEILANDJES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck