Ophef na Steenrijk, Straatarm: ‘Allemaal leugens’

Arm gezin blijkt niet arm
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Er is een hoop ophef ontstaan na de aflevering van Steenrijk, Straatarm. Op social media doen verschillende familieleden een boekje open over het ‘arme’ gezin. ,,Het is allemaal schijn.”

In Steenrijk, Straatarm gaan twee ruilen ruilen van financiële situatie. Deze keer ruilt het steenrijke ex-koppel Sinclair en Patrick met een gezin uit Schiedam, bestaande uit vader Richard en zijn zoon Alex. Richard woont met zijn zoon Alex in een sociale huurwoning, die nodig aan een opknapbeurt toe is. Helaas is opknappen geen optie: Richard heeft twee hersenbloedingen gehad en is volledig afgekeurd. Hij en zijn zoon moeten leven van slechts tachtig euro per week.

Ontroerd

Het was wederom een ontroerende aflevering. Richard koopt van zijn nieuwe mega budget sportkleding voor zijn zoon en een jas voor zichzelf. Bij de ontmoeting tussen arm en rijk hebben Sinclair en Patrick zo te doen met de financiële situatie van Richard en Alex dat ze besluiten het gezin wekelijks te helpen met een donatie. ,,Ik had het totaal niet verwacht”, reageert Richard dankbaar.

Dochter doet boekje open

Ook kijkers hebben te doen met de situatie van vader en zoon, waardoor familieleden besloten hebben een boekje open te doen. ,,Met een heel dubbel gevoel heb ik besloten om toch te reageren op de uitzending van Steenrijk, Straatarm”, luidt een van de reacties op Facebook. ,,Als ik niet beter zou weten is het een heftig verhaal van een alleenstaande vader die te veel tegenslagen heeft gehad. Het is allemaal schijn! Als de makers beter research hadden verricht had het nooit tot een uitzending gekomen! Ik ken de vader Richard (oorspronkelijke naam Ferry) al heel mijn leven. Ja, ik ben een dochter van deze zeer verschrikkelijke man!”

‘SBS is erin getrapt’

Vervolgens doet de zus van ‘Richard’ ook een boekje open. Zij noemt hem zelfs een ‘pathologische leugenaar’ en ‘bedrieger’. ,,Bijna twee jaar geleden afstand van hem gedaan”, schrijft ze. ,,Kan boekdelen schrijven over wat hij heeft gedaan en heeft aangericht. Hij is zo doortrapt dat zelfs SBS erin is getrapt.”

Tags

STEENRIJK STRAATARM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck