Ophef over gedraai van prins Harry

Gedraai van prins Harry over het Britse staatsburgerschap.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Tegenstrijdigheden van Prins Harry over het land waar hij domicilie kiest, zorgen opnieuw voor gefrons bij de volgers van het Britse koningshuis. De zoon van koning Charles beweerde eerder dat Groot Brittannië altijd zijn thuis zou blijven.

Nu blijkt dat Harry de nieuwe officiële status als Amerikaans resident heeft gedateerd naar de dag dat hij en zijn vrouw Meghan werden verbannen uit hun thuisbasis in het Verenigd Koninkrijk.

De 39-jarige Harry zou diep gekwetst zijn dat hij en Meghan het voor miljoenen verbouwde Frogmore Cottage op last van zijn vader Charles moesten verlaten.

Deze week lekten de documenten van zijn ecobedrijf Travalyst. Daarin staat dat prins Harry al sinds 29 juni 2023 Amerikaanse resident is.

Het stel verhuisde vier jaar geleden naar Californië na conflicten in de Britse koninklijke familie. Het was de dag waarop zijn vader – gesteund door Harry’s broer William – hem beval de sleutels van zijn toevluchtsoord in Windsor terug te geven.

Prins Harry lijkt alle steun in zijn geboorteland te hebben verspeeld. Men begrijpt niet hoe het zover heeft kunnen komen, uitgerekend op het moment dat de Britse royals gebukt gaan onder tegenslagen. Niet alleen zijn vader koning Charles is onder behandeling vanwege de geconstateerde kanker. Ook zijn schoonzus prinses Catherine kampt met dezelfde ziekte en ondergaat een behandeling.

Tags

KONING CHARLESMEGHAN MARKLEPRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck