Oplichters proberen misbruik te maken van OML’er Roy

Oplichters misbruiken OML'er Roy
Door: Charlotte Wijnen
16-06-2022

Uitstapjes, vakanties en de kleine momenten die ze geluk brengen: omdat hun tijd als gezin beperkt is, willen Roy en Annick uit Over Mijn Lijk zoveel mogelijk van alles genieten. De mooie, maar ook minder mooie momenten delen ze met hun volgers op Instagram. Maar oplichters blijken daar nu misbruik van te maken.

Annick zat gisteren bij de kapper toen ze werd gewaarschuwd voor een nep account op Instagram. Achter het account schuilen oplichters die doen alsof ze Annick zijn. In de naam van het account zit maar één letter verschil waardoor volgers niet snel zien dat het om een nep account gaat.

‘Dit ben ik NIET’

,,Ik zit lekker bij de kapper en ik zie in één keer dat mijn inbox ontploft! Iemand vindt het leuk om een nep account aan te maken van mij. Maar dit ben ik dus NIET”, schrijft Annick geïrriteerd in Instagram Stories.

Het nep account heeft inmiddels al 730 volgers. Annick deelt een screenshot in de hoop dat al die mensen het account gaan ontvolgen en rapporteren.

Donkerste periode

Oplichters zijn ongetwijfeld wel het laatste waar Roy en Annick nog op zitten te wachten. Op dit moment heeft het stel het al zwaar genoeg met de ziekte van Roy. Ze proberen positief te blijven, maar natuurlijk lukt dat niet altijd. Onlangs vertelde Annick over de donkerste periode waar zij en Roy doorheen zijn gegaan: het moment dat ze moesten besluiten alle behandelingen stop te zetten.

,,Hoe word je weer positief na zulk nieuws? Wanneer gaan we weer een keer de slappe lach krijgen met elkaar? Wanneer denken we hier een keer geen één minuut aan?”, schreef Annick in Instagram Stories. ,,We zijn echt samen door een diep dal gegaan waar ik vooral geen straaltje zon meer zag schijnen.”

Persoonlijk en intiem

Gelukkig krijgen ze inmiddels goede hulp om door te gaan en Roy krijgt nu twee keer in de week therapieën in een revalidatiecentrum. Ook deze heftige momenten deelt Annick op Instagram. Haar account wordt gebruikt om zeer persoonlijke en intieme gebeurtenissen te delen met haar volgers. Dat een oplichter daar misbruik van maakt betekent voor het gezin nog een extra klap in het gezicht.

Meer DenD