Opmerkelijk: Thierry Baudet weigert zich aan coronaregel te houden

Thierry Baudet
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Een opmerkelijk verhaal kwam vandaag de wereld in. Thierry Baudet zou geweigerd hebben zijn handen te desinfecteren voorafgaand aan een interview bij Omroep WNL. De politicus zou te veel afgeleid worden door de ‘desinfectielucht’ en zou weigeren zich te desinfecteren.

Vanwege de coronacrisis gelden er strenge regels rondom hygiëne. Interviews kunnen nog afgenomen worden, mits men zich aan de veiligheidsregels houdt. Eén daarvan is het desinfecteren van je handen voordat je de televisiestudio betreedt. Maar daar had Thierry geen zin in…

Studio

Omroep MAX-baas Jan Slagter deelt het opmerkelijke verhaal in de Volkskrant. Omroep Max, die een studio in Hilversum deelt met Omroep WNL, hanteert strenge regels in verband met het coronavirus. Daaronder valt het ontsmetten van de handen voordat men de studio betreedt.

,,Tot dusver heeft één persoon dat geweigerd: een politicus die zou worden geïnterviewd door WNL − de omroep waarmee Max een studio in Hilversum deelt”, is te lezen in de Volkskrant.

Jan hint dat het om Thierry gaat door te refereren naar de ‘lavendel-foto’ die Thierry al jaren achtervolgt. ,,Ik zeg alleen dat hij gek is op lavendel”, aldus slagter.

Geur

Waarom zou Baudet deze strenge regel weigeren? Volgens Slagter zou het alles te maken hebben met zijn spanningsboog.

,,Hij zei dat hij afgeleid zou raken van de geur van dat desinfectiespul. Hij is uiteindelijk wel binnengekomen, omdat mijn gastvrouw verbouwereerd was door zijn reactie: hij liep gewoon langs haar”, vertelt Jan.

De baas van Omroep MAX had de situatie zelf heel anders aangepakt, verklaart hij. ,,Als ik er was geweest, was ik voor hem gaan staan.”

Tags

CORONAJAN SLAGTEROMROEP MAXOMROEP WNLTHIERRY BAUDET

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck