Opmerkelijke wedstrijd voor Max Verstappen

Max Verstappen
Door: Lies Jansen
05-07-2020

Het was een uiterst opmerkelijke wedstrijd voor de Nederlandse Formule 1-coureur Max Verstappen. Vandaag vond de belangrijke formule 1-openingswedstrijd plaats, de Grand Prix van Oostenrijk. Hoewel hij hier tot nu toe tweemaal zege heeft gevierd, kon hij een derde zege vergeten. Ook maakte de 22-jarige een behoorlijk statement omtrent de strijd tegen racisme. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Statement in strijd tegen racisme

Alvorens de wedstrijd begon zouden sommige coureurs knielen als symbool in de strijd tegen Racisme. Verstappen maakte duidelijk hier niet aan mee te doen. De Nederlandse coureur geeft op zijn Twitter meer uitleg: ,,Ik ben erg toegewijd aan gelijkheid en de strijd tegen racisme. Maar ik geloof dat iedereen het recht heeft om zichzelf te uiten op een moment en op een manier die bij hen past. Ik maak vandaag geen kniebuiging, maar respecteer en ondersteun de persoonlijke keuzes die elke coureur maakt #WeRaceAsOne #EndRacism.”

Bron: Twitter

Mechanische problemen

Verstappen reed op de tweede plaats, toen er mechanische problemen optraden. Met een haperende auto bereikte Verstappen de pitsstraat, waar hij vervolgens uitstapte. 

Meer DenD