Opmerkelijke wending bij ‘verdwijning’ Pierre Kartner

Was Pierre Kartner 'verdwenen'?
Door: Charlotte Wijnen
28-10-2021

Het mysterie rond de verdwijning van Pierre Kartner, ook wel ‘Vader Abraham’, wordt steeds groter. Al maandenlang is er niets van de zanger vernomen en omdat velen zich zorgen maken, besluit zoon Walter te vertellen wat er speelt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Van de radar verdwenen

Pierre Kartner werd wereldberoemd als Vader Abraham met mega-hits als ”t Kleine café aan de haven’ en het ‘Smurfenlied’. Maar sinds het coronavirus verdween Pierre uit de openbaarheid. ,,Ik weet dat als ik besmet raak, ik op mijn leeftijd niet meer de kracht en energie heb daar van te herstellen”, vertelde hij vorig jaar aan weekblad Story.

Wel liep hij tot voor kort dagelijks door het bos met zijn vrouw Annie. Daarnaast bleef hij liedjes schrijven en onderhield hij telefonisch contact met zijn dierbaren. Tot begin oktober, want toen verdween hij helemaal van de radar. Niemand wist waar hij was en zijn telefoon nam hij ook niet meer op.

Optreden overgenomen door Ben Cramer

De verdwijning houdt de showbizz ook flink bezig. Zanger Ben Cramer nam onlangs nog een optreden van Pierre over. ,,Dat was enkele weken geleden in België. Daar zou hij samen met Mieke een paar liedjes zingen maar ‘door omstandigheden’, zoals dat netjes heet, kon Pierre daar niet bij zijn en werd ik ingevlogen”, vertelt Ben aan Story. ,,Vervolgens heb ik hem een aantal keer gebeld en ook berichten ingesproken op zijn antwoordapparaat. Daar is tot op de dag van vandaag niet op gereageerd!”

Zoon Walter reageert

Na alle zorgen besluit Walter, de zoon van Pierre, te reageren. Hij beweert dat er helemaal niets aan de hand is met zijn vader. ,,Mijn vader is niet spoorloos verdwenen. Er wordt zoveel onzin gezegd en geschreven. Hij is gewoon thuis”, aldus Walter in het weekblad.

Hij legt uit dat het ‘naar omstandigheden’ goed met zijn vader gaat maar dat hij rustig aan moet doen met zijn rug. Maar waarom neemt Pierre, die normaalgesproken zo graag belt met zijn dierbaren, de telefoon niet meer op?

Meer DenD