Opnieuw deelnemer ‘My 600-lb Life’ overleden

Door: Tanja Brouwer
02-04-2019

Opnieuw is er een deelnemer van het Amerikaanse TLC-programma ‘My 600-lb Life’ overleden. Kelly Mason verloor tijdens de opnames meer dan 136 kilo, maar afgelopen maand overleed ze aan een hartaanval die ze kreeg in haar slaap.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Achternaam

De aflevering waarin Kelly centraal staat was gisteravond te zien op TLC. In de aflevering is te zien dat Kelly er alles aan doet om een gezonder leven te krijgen en kilo’s af te vallen. In de Verenigde Staten is de aflevering met Kelly al uitgezonden. Het viel kijkers op dat de achternaam van Kelly niet werd genoemd en dat ook andere informatie over haar niet werd gegeven.

De eetproblemen van Kelly ontstonden tijdens haar moeilijke jeugd. Met haar vader had ze weinig contact en de eerste jaren van haar leven woonde ze bij haar grootouders. Haar moeder kon destijds niet voor haar zorgen. Maar toen haar opa overleed en haar oma ouder werd, ging ze bij haar moeder wonen. Ze hadden weinig gemeen, maar deelden hun liefde voor eten. Op negenjarige leeftijd werd ze seksueel misbruikt en verkracht door een buurman.

Oud-deelnemers

Het is de tweede deelnemer van het populaire programma die tijdens de opnames komt de overlijden. Eind 2017 overleed Robert Buchel ook aan een hartaanval. Ook hij was veel afgevallen: zo’n negentig kilo.
Naast Kelly en Robert zijn er nog een aantal oud-deelnemers overleden, maar dan na de opnames. Zo overleed Sean Miliken in februari aan een infectie, en in augustus 2018 overleden James Bonner en Lisa Flemming. James pleegde zelfmoord.

 

Meer DenD