Opnieuw tranen koningin Máxima tijdens tv-show

tranen van koningin Maxima|tranen koningin Maxima
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Ook tijdens het muzikale feest ter ere van de 50e verjaardag van koningin Maxima in koninklijk theater Carré ontbraken de tranen niet. Net zoals tijdens de sluiting van het huwelijk van de Argentijnse en Willem-Alexander in 2002 waren er ook nu weer koninklijke waterlanders.

In de tv-uitzending ‘Koningin Máxima, een leven vol muziek’ werd de vrouw van koning Willem-Alexander en de stichting Méér muziek in de Klas, waarvan ze erevoorzitter is, in het middelpunt gezet.

Samen met haar man, de drie dochters Amalia, Alexia en Ariane en met prinses Beatrix was de familie coronaproof naar Amsterdam gekomen om te luisteren naar artiesten die optraden met jonge talenten.

Aan het begin van de show kregen de koninklijke bezoekers nog vragen van onder andere presentator Buddy Vedder.

Uit de antwoorden bleek dat koning Willem-Alexander vooral naar muziek luistert, maar geen instrument bespeelt. Koningin Máxima galmt in het paleis Huis ten Bosch (met oortjes in) mee met muziek, terwijl de dochters huiswerk moeten maken. Prinses Beatrix verheugde zich deze avond vooral op een nieuw ballet, een pas de deux, van Hans van Maanen.

Onder de optredende artiesten bevonden zich onder meer Jeroen van den Boom, Danny de Munk, Jamai, Tania Kross maar ook Carel Kraauenhoff, die ook op het koninklijk huwelijk op zijn bandoleon Adiós Nonino speelde. Er waren ook opnames te zien van Melissa Etheridge, Willeke Alberti, Katie Melua en Trijntje Oosterhuis, die het werk van Máxima voor meer muziekonderwijs roemden.

Méér muziek in de klas wordt voor een groot deel mogelijk gemaakt door de VandenEnde Foundation. In 2015 tot en met 2020 doneerde de Foundation ruim €6 miljoen euro aan de stichting.

Tags

BUDDY VEDDERJEROEN VAN DEN BOOMKONING WILLEM-ALEXANDERKONINGIN MAXIMAPRINSES ALEXIAPRINSES AMALIAPRINSES ARIANE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck