Opnieuw trillende Angela Merkel

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Angela Merkel, de Duitse bondskanselier, is weer bevend gespot tijdens een plechtigheid in Berlijn. Dit was tijdens de ontmoeting met president Frank-Walter Steinmeier. Het is de tweede keer in twee weken tijd dat Merkel zo hevig begint te trillen en mensen maken zich ongerust.

Trillen bij 30 graden

Vorige week, op 18 juni, werd de 64-jarige ook al trillend gezien tijdens de ontmoeting met Vlodimir Zelenski, de Oekraïense president. Het was toen 30 graden. Volgens Merkel voelde zij zich een stuk beter na een aantal glazen water gedronken te hebben.

Vastgelegd op video

In de onderstaande video is de ceremonie te zien dat Steinmeier afscheid neemt vande Justitieminister Katarina Barley in het Schloss Bellevue. Zij verlaat haar post om zitting te nemen in het Europees Parlement. Daarna werd Christine Lambrecht als nieuwe minister geïnstalleerd.

Naast de president staat de Duitse Angela Merkel er alles aan te doen om het trillen zo onopvallend mogelijk te houden. Ze verandert telkens van positie door haar handen over elkaar te leggen en vervolgens weer haal polsen vast te houden. Toch valt het te veel op en wordt haar een glas water aangeboden die ze vervolgens afwijst.

,,Niets aan de hand”

„Alles verloopt zoals gepland. Het gaat goed met de bondskanselier” antwoordt regeringswoordvoerder Steffen Seibert na afloop van het incident tijdens de ceremonie. Ook staat er voor Merkel een reis naar Japan gepland voor de G20-top en zal zij hier gewoon aanwezig zijn.

Tags

ANGELA MERKELBERLIJNBONDSKANSELIERMERKELTRILLENVIDEO

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck