Oprah neemt oeuvreprijs Globes in ontvangst

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

BEVERLY HILLS – Tijdens de uitreiking van de Golden Globes in Beverly Hills, heeft Oprah Winfrey zondag onder luid applaus de Cecil B. DeMille Award in ontvangst genomen.

In haar speech herinnerde Oprah Winfrey zich de Oscaroverwinning van Sidney Poitier. “Zijn shirt was wit, zijn huid was zwart. En ik had nog nooit een zwarte man zo geëerd zien worden. Ik ben me ervan bewust dat er op dit moment kleine meisjes kijken en zien hoe ik de eerste zwarte vrouw ben die deze prijs wint.”

Oprah stond ook stil bij het misbruik in Hollywood dat dit jaar aan het licht is gekomen, en de #MeToo-beweging die daarop volgde. “Veel te lang zijn vrouwen die hun waarheid durfden te vertellen niet geloofd als ze zich uitspraken tegen de mannen met macht. Maar hun tijd zit er op. Hun tijd zit erop”, zei ze refererend aan Time’s Up, de onlangs aangekondigde beweging van 300 vrouwen uit de entertainmentindustrie. Ze droeg haar prijs op “aan elke vrouw die ‘ik ook’ durft te zeggen en elke man die durft te luisteren”.

Sidney Poitier won de Cecil B. DeMille Award in 1982. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die een “buitengewone bijdrage” heeft geleverd aan de entertainmentwereld. Andere eerdere ontvangers van de oeuvreprijs zijn onder meer Walt Disney, Frank Sinatra, Doris Day en Robin Williams. Vorig jaar won Meryl Streep de oeuvreprijs.

 

BuzzE

 

 

Tags

GOLDEN GLOBESOEUVREPRIJSOPRAH WINFREY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck