Oprah nu al populair als presidentskandidaat

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Sinds de legendarische speech van Oprah op de uitreiking van de Golden Globes zien veel democraten het wel zitten: Oprah for president!

Democraten

Sinds Hillary Clinton de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 van Donald Trump verloor, hebben de democraten geen duidelijke leider meer. Na de Golden Globes zien velen de televisiepresentatrice als dé perfecte kandidaat om het op te nemen tegen Donald Trump tijdens de verkiezingen in 2020.

Oprah zelf weet het nog niet zo goed, maar volgens haar man Stedman Graham zal Oprah zich zeker verkiesbaar stellen als het volk dat wil. Beste vriendin Gayle King ziet het ook wel zitten: „Dat klinkt toch enig, president Winfrey? Het enige dat nu nog moet gebeuren is Oprah overhalen om zich kandidaat te stellen. Maar het gaat om het volk, de mensen. Zij moeten beslissen. In principe heeft Oprah altijd ’nee’ gezegd, maar als men een president in haar ziet… ja, dan zou het zo maar eens kunnen gebeuren. Deze speech heeft veel veranderd.”
Het Witte Huis heeft ook aangegeven dat Oprah welkom is als nieuwe president. De perschef zei namelijk: “We kijken uit naar elke uitdaging, of dat nou Oprah Winfrey is of wie dan ook.” 

Emotioneel

In de nu al beroemde speech roept Oprah op tot gelijkheid en tolerantie. Ze sprak over haar eigen jeugd en over hoe ze Sidney Poitier als eerste zwarte man een Oscar zag winnen. Ook ging ze in op de #MeToo-beweging: “Veel te lang zijn vrouwen die hun waarheid durfden te vertellen niet geloofd als ze zich uitspraken tegen de mannen met macht. Maar hun tijd zit er op.“Wat ik zeker weet is dat het uitspreken van jouw waarheid het belangrijkste wapen is dat we hebben”. Ze droeg har prijs op aan “elke vrouw die ‘Me Too’ durft te zeggen en elke man die durft te luisteren”.

Gelijk na haar speech reageerden veel mensen emotioneel. Op Twitter werd de hashtag # Oprahforpresident2020 populair.

Tags

AMERIKAGOLDEN GLOBESKANDIDAATOPRAH WINFREYPRESIDENTSPEECHTRUMP

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck