Oprichter Milkshake: gaat verschrikkelijk goed hier

Door: DitjesDatjes
30-07-2022

“Het gaat verschrikkelijk goed” bij het Milkshake festival, laat oprichter Marieke Samallo zaterdagavond weten aan het ANP. “De mensen zijn blij, ik ben blij, ik zie alleen maar blije gezichten.” Het festival vindt zaterdag en zondag plaats in Amsterdam.

Het publiek lijkt een soort “verademing” te voelen, vertelt Samallo. “Eindelijk mag het weer en zijn we weer samen. Iedereen is blij, ik merk het ook backstage en bij de productie.” Bovendien is de fijne sfeer die heerst op Milkshake-festivals weer voelbaar. “Dat wat we in de afgelopen tien jaar hebben neergezet, iedereen is vriendelijk tegen elkaar en er is geen racisme, worden geen rotgrappen tegen elkaar gemaakt.”

Om 17.00 uur stond “de meeste kwetsbare groep uit de queer-community, de groep zwarte transmensen”, op alle elf de podia van het festival. Vervolgens klonk overal het lied Reach Out and Touch (Somebody’s Hand) van Diana Ross. “Een kippenvelmomentje”. Ook Femke Halsema was daarbij aanwezig en stond met Samallo op het podium. “Ik had haar uitgenodigd want ik wilde graag dat ze het queer publiek ziet in de stad. Dat vond ze leuk.”

Milkshake geldt als een van de populairste queer-feesten van Nederland.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD