Oproep aan Vijlbrief om advies Gasunie naast zich neer te leggen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

GRONINGEN (ANP) – De provincie Groningen roept staatssecretaris Hans Vijlbrief op om het advies van de Gasunie naast zich neer te leggen. Gasunie adviseert het kabinet om de gaskraan van het Groningenveld langer op de waakvlam te houden, en niet al dit najaar volledig te sluiten.

“Het is een nogal brutaal advies”, licht gedeputeerde Tjeerd van Dekken van de provincie Groningen toe. “Er wordt keer op keer vergeten dat het risico op extra bevingen groter wordt. De veiligheid van inwoners moet voorop gaan staan en daarvoor moet de gaswinning naar nul.”

Gasunie Transport Services (GTS) adviseert het kabinet dinsdag om de gaskraan dit jaar nog niet definitief te sluiten, vanwege het volledig wegvallen van Russisch gas en de onzekerheid op de internationale gas- en energiemarkten. Het volledig stopzetten van de gaswinning zou volgens het bedrijf te risicovol zijn met het oog op de leveringszekerheid van gas voor volgende winter.

Van Dekken: “Gelukkig gaat het om een advies van de Gasunie, dus dat kan Vijlbrief naast zich neerleggen. En daartoe roepen wij hem dan ook op.”

 

ANP

 

 

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie