Opsporing Verzocht deelt heftige details overval Amanda Balk

Amanda Balk
Door: DitjesDatjes
31-03-2021

Opsporing Verzocht heeft gisteravond heftige details gedeeld van de overval op Amanda Balk. In januari werd zij in haar woning op IJburg overvallen door twee mannen die zich voordeden als PostNL-bezorgers.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In januari kreeg Balk de schrik van haar leven toen een pakketbezorger haar huis met geweld binnendrong. Ten tijde van de overval was ook het achtjarige dochtertje van Balk in het huis. Zij verstopte zich in een kledingkast.

Geweld

Opsporing Verzocht zond de heftige beelden uit waarop te zien is hoe iemand in een neppe PostNL-jas een pakketje voor de deur van Balk zet. Wanneer zij later de deur opendoet om het pakketje te pakken, dringen hij en een andere man haar huis binnen.

De realityster deelt in de uitzending heftige details van de overval. ,,Er zat iemand op me en mijn keel werd dichtgeknepen”, vertelt ze. Ook worden foto’s van de gestolen sieraden laten zien. Het gaat om twee ringen, een diamanten collier en een horloge van het merk Audemars Piguet.

De verdachten, een man van ongeveer 20 jaar oud en een man van tussen de 20 en 25 jaar oud, gingen ervandoor in een gestolen grijze Smart Forfour. Het voertuig werd drie dagen na de overval, op 10 januari, teruggevonden in Amsterdam Noord. De auto was in brand gestoken. Er worden getuigen gezocht die het voertuig tussen 6 en 10 januari ergens hebben zien rijden.

Meer DenD