Opsporingsbeelden aanslagen Poolse supermarkten in Crime Desk

Door:
22-02-2021

AMSTERDAM (ANP) – Het onderzoeksteam van de politie dat zich bezighoudt met de recente vijf aanslagen op Poolse supermarkten roept opnieuw de hulp van het publiek in. In het RTL5-programma Crime Desk worden maandagavond beelden vertoond van voertuigen en personen. De politie vermoedt dat die met de aanslagen in december en januari te maken hebben.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Sinds december zijn vijf ontploffingen geweest bij Poolse supermarkten, die worden gerund door Irakese Koerden. In december waren explosies bij supermarkten in Aalsmeer, Heeswijk-Dinther en twee keer bij dezelfde winkel in Beverwijk. In januari was opnieuw een aanslag op een Poolse supermarkt. Toen was de winkel Warszawa XL aan het Paletplein in Tilburg het doelwit, van dezelfde familie die ook de supermarkten in Aalsmeer en Beverwijk exploiteert.

De politie vermoedt dat er een verband is tussen de vijf aanslagen en houdt er sterk rekening mee dat één groep daders verantwoordelijk is voor de explosies. Bij meerdere aanslagen zijn resten aangetroffen van jerrycans, vermoedelijk steeds van hetzelfde soort. Het gaat om gele jerrycans die bij Shell-tankstations te koop zijn. Mogelijk zijn de jerrycans kort voor de aanslagen gevuld bij een benzinestation, vertelde de politie eerder in Opsporing Verzocht.

Van een verdachte die waarschijnlijk betrokken was bij de ontploffing in Heeswijk-Dinther werd in december een foto openbaar gemaakt. Dat leidde tot een aantal tips, maar de gouden tip zat er niet tussen.

 

ANP

 

 

Meer DenD