Opstootjes voor poorten van aanmeldcentrum Ter Apel, 1 aanhouding

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

TER APEL (ANP) – Bij de hekken van het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel zijn zondag aan het einde van de middag ongeregeldheden uitgebroken. Daarbij is zeker één persoon aangehouden, meldt de politie, maar een woordvoerster kon niet zeggen waarom de arrestatie is verricht.

Agenten zijn bij de overvolle opvang in de Groningse plaats om de situatie in de gaten te houden. De ruziënde partijen zijn volgens de politie uit elkaar gehaald. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) geeft geen informatie, omdat de opstootjes buiten de hekken gebeurden.

Een ANP-fotograaf ter plekke zag dat een groep van ruim honderd asielzoekers verhaal kwam halen bij en op de vuist ging met een groep van ongeveer tien andere mensen. Die zouden spullen van hen hebben gestolen. Vervolgens vlogen tassen en bedden door de lucht.

Het is al maandenlang onrustig bij Ter Apel. Dat komt doordat de hele asielketen verstopt zit. Statushouders, die in Nederland mogen blijven, kunnen geen huis krijgen en blijven dus noodgedwongen in een asielzoekerscentrum wonen. Daardoor is er geen plek voor nieuwe asielzoekers. Ook crisisnoodopvanglocaties lossen de tekorten niet op. In Ter Apel moeten daardoor noodgedwongen mensen in de buitenlucht slapen. Enkele tientallen asielzoekers voeren daarom actie. Ze liggen voor de poort van het terrein, weigeren eten en drinken, en weigeren in geïmproviseerde tenten te gaan liggen.

 

ANP

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie