Optreden glamourboy Elon Musk in SNL slecht voor de koers

Elon Musk tesla
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De koers van de cryptocurrency Dogecoin had geen enkele baat bij het optreden van Tesla-baas Elon Musk in de populaire Amerikaanse show Saturday Night Live (SNL).

Sinds de zakenman zich met de munt bemoeit was er sprake van een meteorische groei. Zelfs tijdens zijn monoloog, altijd de start van de populaire show, kwam de munt die begon als een ‘grap’ ter sprake.

Toen de moeder van Musk, de 73-jarige Maye Musk (bekend als model en afkomstig uit Regina, Canada), werd gevraagd door Elon naar haar favoriete moederdagcadeau, zei ze liever niet de munt als verrassing wilde hebben.

Tijdens en na het optreden van Musk daalde de munt 30%, maar het herstel lijkt ook weer ingezet.

Het optreden van Musk in SNL is nogal opvallend. De zakenman staat in de Bloomberg top-10 van rijkste mensen ter wereld op de tweede plaats met een geschat vermogen van 184 miljard dollar.

De Amerikaan leeft met nogal veel ambities, o.a. ook in de ruimtevaart met SpaceX, dat een verschijning in SNL kennelijk niet langer kon uitblijven. Vooral ook goed voor de kijkcijfers van SNL dat tijdens de Trump-periode in het Witte Huis records boekte. In de Verenigde Staten was er ook kritiek waarom de populairste comedy-show een multi-miljardair dit podium gunde.

Musk onthulde in zijn monoloog dat hij lijdt aan het syndroom van Asperger, een vorm van autisme. ,,Ik ben de eerste weekgast met Asperger, tenminste, ik ben de eerste gast die het toegeeft te hebben”, aldus Musk.

Elon Musk over Dogecoin:

Tags

ELON MUSKSNLSPACEXTESLA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck