Oranjes aanwezig bij herdenkingsdienst prins Philip

Oranjes naar Londen voor herdenking|||
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Vorsten uit heel Europa komen vandaag samen voor de herdenkingsdienst van de Britse prins Philip. Ook Willem-Alexander, Máxima en Beatrix zijn afgereisd naar Westminster Abbey in Londen, waar de herdenkingsdienst plaatsvindt.

Prins Philip, de man van koningin Elizabeth, overleed op 9 april 2021 op 99-jarige leeftijd. Op 10 juni had de Britse prins 100 kaarsjes mogen uitblazen. Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk voor buitenlandse gasten om naar de uitvaart te komen. Het beeld van Elizabeth die tijdens de uitvaart alleen op een kerkbankje zat, ging de hele wereld over.

Grote groep royals bij elkaar

Maar nu de coronamaatregelen worden opgeheven, is reizen en bij elkaar komen weer mogelijk. Het is dan ook de eerste keer sinds de coronapandemie dat zo’n grote groep royals weer samenkomt. Naast de Oranjes, wonen onder meer de vorstenhuizen van België, Denemarken, Zweden en Spanje de herdenking bij.

Ook prins Andrew is vandaag aanwezig voor de herdenkingsdienst van zijn vader. Het is de eerste keer sinds de begrafenis van Philip dat Andrew weer in het openbaar verschijnt.

Prins Harry en Noorse koningspaar afwezig

Opvallende afwezige is kleinzoon prins Harry, die twee jaar geleden afstand deed van zijn koninklijke titels. Hij blijft samen met zijn vrouw Meghan thuis in Californië, waar het koppel samenwoont met hun kinderen Archie en Lilibet.

Wie nog meer afwezig zijn vandaag, is het Noorse koningspaar. Koning Harald liep vorige week corona op, waardoor het niet mogelijk is om vandaag aanwezig te zijn.

Is koningin Elizabeth aanwezig?

De Engelse bevolking kijkt al weken met spanning uit naar het evenement. Er zijn grote zorgen om koningin Elizabeth, die er steeds brozer uit lijkt te zien. De grote vraag was dan ook: is Elizabeth wel aanwezig bij de herdenking van haar man?

Tot vlak voor de dienst was het nog onduidelijk of ze aanwezig zou zijn, maar Britse media hebben nu gemeld dat ze aanwezig zal zijn. De herdenking begint om 12:30 uur Nederlandse tijd in de Londense Westminster Abbey.

Koningin Margrethe van Denemarken en prinses Beatrix na afloop van de herdenkingsdienst voor prins Philip in Westminster Abbey.
Koning Willem-Alexander, koningin Maxima en prinses Beatrix na afloop van de herdenkingsdienst.
Vlnr: koningin Elizabeth, prins Charles en zijn vrouw Camilla, prinses Anne en Timothy Laurence. Op de rij daarachter is nog te zien prins William, zijn zoon prins George en dochter Charlotte.

Tags

BEATRIXKONINGIN ELIZABETHLONDENMAXIMAMEGHANORANJESPRINS ANDREWPRINS HARRYPRINS PHILIPWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck