Organisatie ESF dankbaar voor publiek bij shows

Door: DitjesDatjes
01-04-2021

De organisatie van het Eurovisiesongfestival is dankbaar dat er publiek is toegestaan bij het songfestival. Het liedjesfestijn wordt het volgende proefevenement van Fieldlab Evenementen, een gezamenlijk initiatief van zowel de zakelijke als de publieksevenementensector en de overheid.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Dat we nu de mogelijkheid krijgen om het draaiboek mét publiek weer open te slaan is iets waar we alleen maar van konden dromen”, laat Sietse Bakker, uitvoerend producent van het songfestival weten. Tijdens alle repetities, de halve finales en grote finale in Rotterdam Ahoy in mei wordt per show maximaal 3500 man publiek toegelaten.

Volgens Bakker is het een teken van vertrouwen. “We zijn het kabinet en Fieldlab Evenementen dankbaar voor dit perspectief en het vertrouwen dat ze ons hierin geven”, aldus de producent.

De Rotterdamse songfestivalwethouder Said Kasmi noemt het toestaan van publiek bij de shows heel positief nieuws. “Wat mooi dat er fans zijn die het songfestival in Ahoy toch van dichtbij kunnen beleven. Iets waar ik eigenlijk al niet meer op durfde te hopen”, laat hij weten. Hij is blij dat het kabinet deze ambitie heeft uitgesproken. “Nu aftellen naar een onvergetelijk songfestival.”

In de komende weken komt er meer duidelijkheid over hoe Fieldlab het songfestival gaat organiseren, zoals de wijze waarop het publiek kan worden ontvangen en hoe de kaartverkoop plaatsvindt. Het besluit om toch publiek toe te laten in Ahoy kan wel nog worden teruggedraaid als er sprake is van een nieuwe piek in coronabesmettingen. Eind april wordt er een definitieve uitspraak gedaan.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD