Organisator Fyre Festival moet miljoenen euro’s betalen

Door: Hans Jacobs
12-02-2019

De organisator van het mislukte Fyre Festival is eerder al veroordeeld tot een celstraf van zes jaar voor het plegen van fraude, en moet zo’n 26 miljoen dollar terug betalen aan investeerders. Nu komt daar nog een extra drie miljoen bovenop. Dat bepaalde een rechter in New York maandag. Ook heeft hij niet gereageerd op eerdere oproepen in het proces.

Fyre Festival

Het moest het meest luxe en meest exclusieve festival ooit worden maar het liep uit tot een ramp. Billy McFarland en zijn partner rapper Ja Rule pleegden enorme fraude. Ze troggelden enorme geldbedragen af bij investeerders onder valse voorwaarden. Het zou een festival om nooit te vergeten worden. Villa’s, privé jets, luxe jachten en het beste eten werd er aan je beloofd. Door middel van een succesvolle mediastrategie waren de kaarten heel snel uitverkocht en verkocht hij zelfs meer kaarten dan dat hij eigenlijk kon weg geven. Alleen toen alle gasten aankwamen op bestemming werd ze iets anders duidelijk. Er waren geen luxe villa’s, jachten of eten. Maar er stonden tenten inplaats van villa’s en er lagen matrassen in. Er was een enorme chaos op het festival terrein.

Niet betaald

De mensen die mee werkten aan het opbouwen van het festival zijn allemaal niet betaald. Alle investeerders zijn hun geld ook kwijt. De enige die van het festival hebben geprofiteerd zijn Billy en Ja Rule.

Meer DenD